Här finns information som kan vara bra att veta inför besöket på Alfred Nobels Björkborn.

Klicka på + för att utöka informationen.
 • Hur har man tillträde till herrgården?
  Nobelmuseet har stängt för vintersäsongen. vi öppnar fortfarande upp för guidning av privata grupper. Kontakta oss angående pris och tillgänglighet. Klicka på länken för att ta del av våra öppettider, priser samt kontaktuppgifter.

  Våra öppettider och priser
 • Hur länge stannar man på björkborn?
  Hur länge man stannar på Nobelmuseet är olika från person till person. Vanligast är 1,5-2,5 timmar om man deltar i en guidad visning.
 • Parkeringar
  Vid Nobelmuseets område finns en stor parkering för personbilar. Det är gratis att stå där. Man får INTE köra upp med sitt fordon på museets område om man inte har ett parkeringstillstånd för rörelsehindrade.
 • Toaletter och skötrum
  På området finns det flera toaletter. I anslutning till caféet finns det en tillgänglighetsanpassad toalett med skötbord samt två vanliga toaletter. I brandstationen finns det tre vanliga toaletter och en tillgänglighetsanpassad toalett.
  I fiffiga huset finns det en tillgänglighetsanpassad toalett, även i Laboratoriet. I herrgården finns en vanlig toalett.
 • Tillgänglighet
  Tillgängligheten på Alfred Nobels Björkborn är varierad.
  Herrgården: Till herrgårdens första våning finns en ramp för rörelsehindrade. I huset finns trösklar och övervåningen nås endast via en trappa.
  Laboratoriet: Till Alfred Nobels laboratorium finns en ramp för rörelsehindrade.
  Fiffiga huset: Till Fiffiga huset finns en ramp för rörelsehindrade.
  Boforsindustrimuseum: Veboa och stallet är tillgängliga för rörelsehindrade.

  Mer information
 • Rökning
  Rökning är endast tillåtet på utsedda platser på området.
 • Cyklar/sparkcyklar
  Det finns ingen plats att parkera sin cykel i närheten av Café Nobel eller museet. Den närmaste cykelparkeringen ligger nära herrgården, i anslutning till Björkbornsbron.
 • Hitta hit
  Klicka på länken för vägbeskrivning och koordinater.

  Vägbeskrivning och koordinater