Kokböcker och Hållbarhet, 600 böcker från 55 länder

Utställningen ordnas av Gourmand Awards och Hallbars Research Institute i samarbete med Alfred Nobels Björkborn. Här finns mer än 600 böcker från hela 55 länder.
Kulturhistoriska matböcker, kokboks-klassiker och inte minst världens främsta böcker om drycker. I denna faktaspäckade utställning samlas också högaktuella rapporter om hållbarhetsarbete från hela världen.

Uppmärksammad av FAO

Invigningen den 17-18 juni firades med bland andra FN:s livsmedelsorgan, följande står på deras hemsida:
”To mark Sustainable Gastronomy Day this year, FAO has been invited to showcase a selection of food culture publications at an exhibition at the Alfred Nobel House and Museum in Karlskoga, Sweden. Co-organized by the Hallbars Research Institute for Sustainability Reports and the Gourmand Awards for Food Books, the exhibition opens on June 18 and will run for four months. It will feature over 600 publications from more than 50 countries.”

Mer om hållbar gastronomi samt hela texten från FAO: http://www.fao.org/fao-stories/article/en/c/1412071/

Öppettider, Guide och Champagne

Utställningen pågår till och med den 21 oktober, Alfred Nobels födelsedag, och då även årets vinnare i internationella Hallbars Awards offentliggörs. Utställningen är öppen söndagar kl 11-16 samt för bokad visning med guide och champagne (eller alkoholfritt) för upp till 4 pers per visning, kostnad 400 kr. Boka gör du här (helst 7 dagar i förväg). Vänligen maila utställnings-ansvarig på pelle@hallbars.org eller ring 070-646 75 77, Pelle Agorelius.