Kokböcker och Hållbarhet, 600 böcker från 55 länder

Utställningen ordnas av Gourmand Awards och Hallbars Research Institute i samarbete med Alfred Nobels Björkborn. Här finns mer än 600 böcker från hela 55 länder.
Kulturhistoriska matböcker, kokboks-klassiker och inte minst världens främsta böcker om drycker. I denna faktaspäckade utställning samlas också högaktuella rapporter om hållbarhetsarbete från hela världen.

Uppmärksammad av FAO

Invigningen den 17-18 juni firades med bland andra FN:s livsmedelsorgan, följande står på deras hemsida:
”To mark Sustainable Gastronomy Day this year, FAO has been invited to showcase a selection of food culture publications at an exhibition at the Alfred Nobel House and Museum in Karlskoga, Sweden. Co-organized by the Hallbars Research Institute for Sustainability Reports and the Gourmand Awards for Food Books, the exhibition opens on June 18 and will run for four months. It will feature over 600 publications from more than 50 countries.”

Mer om hållbar gastronomi samt hela texten från FAO: http://www.fao.org/fao-stories/article/en/c/1412071/